yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları sebebiyle tercih edilmektedir. Yaygın malzemeler ortada, katı muhit koşullarına ve elementlere uzun müddet maruz kalmaya dayanacak şekilde işlenmiş çelik ve kuvvetli bulunur.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mürtefi direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır.

Opsiyonel olarak esrar sızdırmazlık sağlayan kapı zirı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Tütün sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın kapısı müstacel çıkış bâtınin kullanılacaksa o devir zaruri koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunmuş olduğu binanın bağırsakerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık istirdat yolları olarak kullanmasını esenlamaktadır. 

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok zikıymet hale getirmiştir.

En uygun ederı bulmanız yürekin farklı seçenekleri katlaştırmanız ve birinci sınıf bir yangın bapsına envestisman yapmanız önemlidir. İşte, en yarar yangın bapsı fiyatları incelemesi…

Bunun midein de deneyimli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

yangına karşı önlemlerin düzenınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda deyiş belirtilen noktalarda belli başlı süre ısı ve kıvılcım geçişine dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşelendiren bu tür bapların en koca yararı kötü sızdırmaması ve makul derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.

Montaj esnasında uygulanan sıvı Yangın Kapısı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Olası yangın veya herhangi bir tehlike yerinde binayı kısaca sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları bünyelmaktadır.

İvarlık edildikleri malzemelerin bilcümle diyar koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.

Report this wiki page